Bank Norwegian


Annonse
Eff.rente 13,12%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 13.430. Total: 113.430.

Nøkkeltall:

Effektiv rente:8,38 % - 38,86 %
Lånebeløp:5 000 – 600 000 kr
Løpetid:1 – 15 år
Inntektskrav:Registrert liknet inntekt
Alderskrav:20 år

Kontakt:

Adresse: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu

Telefonnummer: 23 36 16 99

Nettside: https://www.banknorwegian.no/

Åpningstider:

Mandag – Fredag: 10:00 – 16:00

Lørdag – Søndag: stengt

Selskapet ble etablert tilbake i 2007, og var ment å være en støtteplatform til flyselskapet Norwegian og deres Norwegian Reward fordelsprogram. Men samme år fikk de konsesjon, og ble etablert som en heldigital bank som tilbyr blant annet lån og forsikringer.

Siden oppstarten i 2007 har Bank Norwegian hatt sitt hovedsete i Oslo, og det har det fortsatt selv etter ekspansjonen til både Sverige, Danmark, Finland, Spania og Tyskland. Selskapet ble tidligere driftet av Norwegian Finans Holding ASA, men i 2021 ble Nordax AB eneeier, og Bank Norwegian er i dag en del av Nordax Group.

Hos Bank Norwegian kan du søke om forbrukslån og kredittkort, opprette en sparekonto og kjøpe forsikring. De har en av landets høyeste lånerammer for lån uten sikkerhet, og en egen låneramme for lån til elbil og elsykkel. I tillegg til å finansiere bilkjøp og forbrukslån, kan Bank Norwegian være behjelpelig med ulike forsikringer som kan gjøre hverdagen litt enklere. Du kan for eksempel kjøpe en betalingsforsikring på kredittkort, en egen tannhelseforsikring, forsikring mot ID-tyveri, egenandelsforsikring for leiebil, og oppgradere reiseforsikringen til en helårs reiseforsikring.

Selskapet er heldigitalt, det betyr at alle søknader og kommunikasjon med selskapet foregår på digital plattform. Har du behov for hjelp til enten søknaden av lån eller rådgivning i forbindelse med sparing og forsikring, kan du ta kontakt med kundesentret. De er tilgjengelig mandag til fredag mellom klokken 10:00 og 16:00.

Inngår du en låneavtale med Bank Norwegian vil det automatisk bli opprettet en brukskonto hos dem med tilgang til en gratis nettbank.

Lånebeløp, renter og gebyrer

Hos Bank Norwegian kan du søke om forbrukslån fra 5 000 til 600 000 kroner med en nedbetalingstid på fem år. Lånet kan benyttes til refinansiering, da får du en maksimal nedbetalingstid på 15 år.

I tillegg til forbrukslån tilbyr Bank Norwegian også lån til elsykkel og grønt billån. Dette er lån hvor det ikke tas pant i eiendelen som kjøpes, og har derfor noe høyere rente. Du kan låne mellom 5 000 og 350 000 kroner til kjøp av enten elbil eller elsykkel.

Renter

Uansett lånetype, settes renten etter en individuell vurdering av din personlige økonomi. Den nominelle og effektive renten vil derfor variere veldig, da det er din kredittscore som avgjør hvor høy eller lav rente du får tilbud om.

Hos Bank Norwegian varierer nominell rente fra 7,99 til 20,99 % og effektiv rente fra 8,38 % til 38,86 %.

Gebyrer

Du får ingen etableringsgebyr på lånet, men du må betale et termingebyr på 30 kroner per termin.

Kredittkort

I tillegg til lån uten sikkerhet tilbyr Bank Norwegian et kredittkort. Lånerammen på kreditten er fra 1 000 til 100 000 kroner, og du kan koble kortet til din Norwegian Reward konto for å opptjene poeng. Det er ingen etableringsgebyr på kredittkort, og de første 45 dagene etter et kjøp en rentefri. Etter dette må du betale en effektiv rente på 23,1 %.

Låneforsikring

I tillegg til lån og kredittkort tilbyr Bank Norwegian ulike forsikringer, blant annet en betalingsforsikring. Denne forsikringen tilbys til kredittkundene, og er ment som en hjelp til å betale utestående gjeld på kredittkortet i tilfelle du blir permittert, ufrivillig arbeidsledig eller mer enn 50 % sykemeldt.

Forsikringen utbetaler inntil 100 000 kroner i erstatning, og gjelder også ved dødsfall som følge av sykdom eller en ulykke. Dette koster 0,72 % av utestående saldo, du betaler med andre ord lavere forsikringspremie for hver måned du nedbetaler gjelden.

Fordeler

-En av landets høyeste lånegrenser
-Umiddelbar svar på søknad om lån og kreditt
-Tilbyder av ulike forsikringer som kommer godt med i hverdagen
-Tilbyr lån til refinansiering, samt egne lån til elbil og elsykkel
-Har en lav aldersgrense på lån og kredittkort
-Det stilles ikke minstekrav til inntekt
-Ingen etableringsgebyr og lavt termingebyr

Ulemper

-Tilbyr ikke avdragsfrihet på lån
-Låneforsikring dekker kun kredittkort, ikke forbrukslån

Kriterier for innvilgelse

  • må være fylt 20 år (18 år for kredittkort)
  • være registrert som norsk statsborger
  • ha registrert liknet inntekt
  • kan ikke ha aktive inkassosaker
  • ingen betalingsanmerkninger