Bluestep


Annonse
Eff. rente 05,85%, 2.000.000 o/25 år. Kostnad 1.659.238. Tot: 3.659.238

Nøkkeltall:

Effektiv rente:7,00 %
Lånebeløp: 5 000 – 600 000 kroner
Løpetid:1 – 15 år
Inntektskrav:120 000
Alderskrav:20 år

Kontakt:

Adresse: Skippergata 31, 0106 Oslo

Telefonnummer: 21 30 52 00

Nettside: https://www.bluestep.no/

Åpningstider:

Lån- og spareprodukter:

Mandag – Torsdag: 09:00 – 18:00

Fredag: 09:00 – 16:00

Eksisterende låneengasjement:

Mandag – Fredag: 09:00 – 16:00

Bluestep Bank ble etablert i 2005, og er en nisjebank som tilbyr omstartslån med sikkerhet, mellomfinansiering, boliglån og sparing til gunstige betingelser. De har konsesjon fra den svenske Finansinspektionen, og ble i 2017 ble kjøpt opp av det private equity-selskapet EQT.

Siden etableringen har Bluestep vært en markedsleder innen sin sektor som spesialistlångiver. Et av deres verdiord er «annerledes», og de omfavner individualitet hos både sine kunder og medarbeidere. Derfor er de veldig stolte over å kunne si at de kan kommunisere med kundene sine på over 20 språk.

De vil hjelpe deg med å finne løsninger for fremtiden din og legger spesielt vekt på både dine muligheter og kapasitet for nettopp denne fremtiden. På grunnlag av dette hjelper de kunder som ellers verken hadde fått boliglån eller fått refinansiert sine lån i tradisjonelle banker. Siden banken tar en ekstra risiko her, medfører dette en høyere rente på lånet. Målet deres er å kunne hjelpe kundene sine, slik at de får en stabil økonomisk situasjon.

Bluestep Bank har hovedkontoret sitt i Oslo hvor det jobber cirka 200 ansatte. Dersom du har spørsmål om noen av produktene deres kan du skrive til dem, men er det spørsmål om lånesøknaden din eller sparekonto vil de helst at du ringer. Åpningstidene deres til lån- og spareprodukter er fra mandag til torsdag kl. 09:00 – 18:00, samt fredag 09:00 – 16;00. Til deres eksisterende låneengasjement er åpningstidene fra mandag til fredag 09:00 – 16:00. Vær oppmerksom på at tidene endrer seg på helligdager.

Lånebeløp, renter og gebyrer

Bluestep tilbyr omstartslån, boliglån og mellomfinansiering. Med omstartslån kan du refinansiere gjeld med og uten sikkerhet, og med mellomfinansiering har du muligheten til å kjøpe drømmeboligen før du har solgt den gamle. Alle lån gis ut med sikkerhet i enten bolig eller fritidsbolig, dette kan både være din egen bolig eller bolig til noen som stiller som medlåntaker.

Bluestep tilbyr to ulike lån, som har ulike lånebeløp. Boliglån har en låneramme på 750 000 til 15 millioner kroner, med 25 års nedbetalingstid. Omstartslån har en låneramme på 1 million til 10 millioner kroner.

Den nominelle renten varier fra 5,85 % til 8,05 % for boliglån, og 5,85 % til 10,35 % for omstartslån.

Etableringsgebyret er på 1 – 4 % av lånebeløpet, og termingebyr på 25 kr.

Renten Bluestep tilbyr er individuelt tilpasset til hver kunde, dette betyr at omstartslånrenten du får settes etter en vurdering av din økonomiske situasjon, verdien og beliggenheten på boligen din. I tillegg ser de på inntekter, utgifter og om du har øvrige gjeldsforpliktelser.

Bonusløfte

Bluestep tilbyr og en ordning som kalles for «bonusløfte». Dette går ut på at om du betaler alle renter, avdrag og gebyrer innen eller på forfallsdagen de to første årene av lånet, vil du få en reduksjon på 1 % av renten. Hvis du fortsetter å betale prikkfritt i det påfølgende året, vil du etter 3 års løpetid få enda en reduksjon på 1 %, begrenset ned til en rente som ligger 3,00 % over gjeldende referanserente.

For å finne ut hva de månedlige avdragene kan bli er det til stor hjelp at det i Bluesteps hjemmeside tilbys både en omstarts- og boliglånskalkulator. Etter at du har sendt inn søknaden vil du få svar innen 5 til 7 arbeidsdager.

Fordeler

-Aksepterer betalingsanmerkninger
-Høyt maksimum lånebeløp
-Renten vil bli redusert etter en viss tid
-Lang nedbetalingstid
-Mulighet for avdragsfrihet

Ulemper

-Renten er høyere enn tradisjonelle banker
-Kreves at du stiller med sikkerhet i bolig eller fritidsbolig

Kriterier for innvilgelse

Omstartslån

  • Må være minst 18 år
  • Du må stille boligen din som sikkerhet eller benytte deg av medlåntaker
  • Maksimum lånebeløp på boligen du stiller til sikkerhet er 85 % på bolig og 75 % på fritidsbolig
  • Du trenger ikke å være fast ansatt, men må kunne vise til inntekt

Boliglån

  • Du må ha minst 15 % av kjøpesummen i egenkapital ved boligkjøp, eller kunne stille med sikkerhet i en annen bolig
  • Markedsverdien på boligen må være over kr 750 000
  • Du kan være uten fast jobb, pensjonist, selvstendig næringsdrivende, på AAP eller uføretrygdet