Forbrukslån på timen

Når det er snakk om forbrukslån på timen, handler det ikke om tiden det tar fra du søker til pengene står på konto. Det handler derimot om tiden det tar fra du sender inn søknaden til du får svar på denne. Med dagens digitale løsninger kan du søke om å få innvilget forbrukslån på timen.

Hvordan finne et forbrukslån som passer deg?

Det finnes mange aktører på markedet som tilbyr forbrukslån. Derfor kan det være en utfordring å navigere rundt i markedet av lånetilbud som ser veldig like ut. Mange reklamerer også om lån på timen og på dagen, noe som kan virke veldig fristende.

Husk imidlertid at dette handler om tiden det tar å behandle søknaden, ikke tiden det tar før pengene står på konto. Det er også viktig å aldri søke om lån på impuls.

Selv om lånetilbudene ser tilsynelatende like ut, er det små forskjeller som kan utgjøre store summer. Derfor bør du først ha en god oversikt over din egen økonomi, og deretter bruke tid på å vurdere ulike tilbud. Selv om lånet kan søkes om og innvilges raskt, kan det ta inntil fem år før det er nedbetalt.

Hvordan sendes og behandles søknaden

Det tar kort tid å fylle inn en søknad, og du som søker trenger ikke oppgi mye informasjon. Søknaden krever kun ditt personnummer, telefonnummer og e-postadresse. Ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, kommer i tillegg, sammen med kontonummer.

Siden informasjon om lønn og gjeld ligger tilgjengelig i offentlige registre som Skatteetaten og Gjeldsregisteret, vil aktøren ha lett og automatisk tilgang til ytterligere opplysninger om din økonomiske situasjon. Selve kredittvurderingen skjer i de fleste tilfeller automatisk, uten at en fysisk person er involvert.

Automatisk behandling for forbrukslån på timen

Den automatiserte prosessen bidrar til å redusere behandlingstiden betydelig, som gjør at du ofte vil få svar på søknaden din i løpet av minutter. Dersom du sender inn en søknad om morgenen, kan du regne med å få svar i løpet av minutter. Dette gjelder spesielt for lavere lånebeløp uten sikkerhet, som smålån.

Banken kan kreve ekstra dokumentasjon

I enkelte tilfeller kan banken be deg om å sende inn ekstra dokumentasjon, for eksempel på inntekt. Dette gjelder spesielt dersom lånebeløpet du søker om overstiger en viss sum. Til tross for at banken sjekker dine økonomiske opplysninger gjennom kredittsjekken av deg, kan de be deg om ytterligere opplysninger for å sikre seg om at det ikke har skjedd noen endringer. Om du ønsker et forbrukslån på timen, bør du også ha dokumentasjon for inntekt lett tilgjengelig ved søketidspunkt: 

 • Kopi av lønnslipp fra de siste tre månedene
 • En kopi av siste års skattemelding
 • Selvstendig næringsdrivende kan bes om å sende inn kopi av næringsoppgave og godkjent regnskap fra de siste tre årene

Hva gjør man etter mottatt svar

Når du har fått svar på søknaden om lån, kan du selv gå gjennom de ulike kriteriene for å vurdere om tilbudet er aktuelt for deg. Har du benyttet deg av en låneagent kan du gå gjennom lånetilbudene sammen med en kundebehandler. Da får du gode råd og tips til hvilke avtaler som kan lønne seg. Når du har bestemt deg kan du signere avtalen digitalt, eller be om å få lånepapirene tilsendt i posten.

For å fremskynde prosessen, bør du signere elektronisk med din Bank-ID. Slik vil du spare tid på sending av dokumenter i posten, både til deg og til kunden. Utbetalingen av lånet ditt vil dermed behandles umiddelbart, og du vil vanligvis ha pengene på konto i løpet av 12–24 timer. 

Om du søkte og skrev under sent på dagen, eller om du søker om et høyere lånebeløp, vil lånet ofte utbetales i løpet av 1–3 virkedager. Det samme gjelder om du søker på helligdager eller i helgen, da ingen lån kan overføres utenom bankens åpningstider. 

Du må oppfylle bankens krav

Alle banker stiller ulike krav til sine lånekunder. Om du ikke oppfyller bankens kriterier, vil du som oftest få automatisk avslag på søknaden din. Derfor lønner det seg å undersøke krav til blant annet alder og inntekt før du bestemmer deg for hvilken bank du ønsker lån i.

De vanligste kravene for å få innvilget lån i Norge er: 

 • Søkere må ha fylt 18 år. Noen banker har høyere aldersgrenser, som 20 eller 23 år
 • Du må ha fast inntekt over 120 000 kroner i året
 • Søkere må ha fast bostedsadresse

Hvordan redusere behandlingstid for forbrukslån på timen

Søk i dagligbanken din: Ved å søke om forbrukslån i den samme banken som du bruker i hverdagen, vil du også kunne korte ned på behandlingstid. Banken vil dermed allerede ha en idé om din betalingsvilje og hverdagsøkonomi, som kan gi deg bedre renter og betingelser. I tillegg vil overføringen kunne skje umiddelbart, i stedet for på bestemte transaksjonstidspunkter. 

Send søknad tidlig på en hverdag: Om du ønsker forbrukslån på timen, bør du søke innenfor bankens åpningstider. Jo tidligere du søker, dess raskere vil søknaden behandles og lånet utbetales.

Sørg for at du oppgir riktig informasjon: Dersom søker oppgir feil informasjon, vil prosessen ta lenger tid, da banken må be om riktige opplysninger.

Oppgi alle former for inntekt i søknaden: Jo høyere inntekt du kan dokumentere for, dess mer sannsynlig er det at du vil få søknaden innvilget raskt. Husk at både barnebidrag, stipend fra lånekassen og inntekter fra utleie eller hobbyvirksomheter alle teller som fast inntekt.

Ha alle dokumenter tilgjengelig: Sørg for å ha alle nødvendige dokumenter og Bank-ID for hånden når du sender inn din søknad, i tilfelle banken krever ekstra opplysninger.

Signer elektronisk med Bank-ID: Dette kan gjøres ved hjelp av kodebrikke eller gjennom mobilapp.

Bruk en låneagent: Ved å benytte deg av en lånemegler øker du sjansen for å få en lav rente. I tillegg sender du kun én søknad, som videresendes til en rekke banker for enkel sammenligning.

Sjekk e-posten ofte: For at lånet ditt skal kunne utbetales, må du bekrefte og signere låneavtalen, som du får tilsendt på e-post. Dersom du er rask til å skrive under, vil også pengene utbetales raskere.

Ikke lån mer enn du behøver: Lavere lånebeløp innvilges raskere enn høye beløp, da store lån må behandles manuelt av en fysisk person. 

Oppsummering

 • Normal behandlingstid for søknader om forbrukslån varierer fra noen minutter til et døgn
 • Alle lånesøknader behandles individuelt, men prosessen skjer automatisk for lavere lånebeløp
 • Du kan få innvilget forbrukslån på timen, men pengene utbetales vanligvis innen 12–48 timer
 • For at behandlingen av din søknad skal gå raskere bør du oppgi riktig informasjon og signere avtalen med Bank-ID
 • Søknader sendt med en låneagent gir en raskere prosess og ofte lavere renter
 • Reduser behandlingstid ved å søke i dagligbanken din. Slik vil overføringen skje umiddelbart, og ikke på fastsatte tidspunkt