Sambla


Annonse
Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.

Nøkkeltall:

Effektiv rente:6,82 % – 48,76 %
Lånebeløp: 5 000 – 600 000
Løpetid:1 – 15 år
Inntektskrav:100 000 kroner
Alderskrav:18 år

Kontakt:

Adresse: Arbins gate 2, 0253 Oslo

Telefonnummer: 33 22 29 70

Nettside: https://www.sambla.no/

Åpningstider:

Mandag – Søndag: Døgnåpen

Låneformidleren Sambla ble startet opp i 2014, og arbeider med å sammenligne lånetilbud slik at du som forbruker får det beste tilbudet. De startet opp i Sverige, og har sitt hovedkontor i Stockholm, samt kontorer i Oslo og på Lund. Tjenesten driftes av Sambla Group, som også står bak banken Advisa.

Sambla er en ny konkurrent på markedet for sammenligningstjenester på nett, men tilbyr tjenester på høyde med de etablerte aktørene. Gjennom deres tjenester kan du søke om refinansiering, forbrukslån og lån med sikkerhet.

Når du benytter deg av Sambla for søknad om lån, sender du kun inn en enkel lånesøknad. Denne videreformidles til alle samarbeidspartnerne, slik at det er bankene som må konkurrere om deg som lånekunde. Etter å ha mottatt lånetilbud går en kundemedarbeider hos Sambla gjennom tilbudene sammen med deg, for å finne det som passer deg best.

Skulle du ha behov for rådgivning eller hjelp i forbindelse med en lånesøknad kan du ta kontakt med Sambla sitt kundesenter. De har medarbeidere i Oslo som tar imot telefoner og svarer på mail om du foretrekker den metoden. Kundesenteret er døgnåpent, så du kan komme i kontakt med en kundebehandler gjennom hele uken og til alle døgnets tider.

Samarbeidspartnere

Sambla samarbeider i dag med 22 ulike aktører i finansmarkedet:

Bluestep Bank, Aprila, Svea Finans, Resurs, Mybank, Thorn Privat Finans, yA Resurs, Instabank, re:member, Kraft Bank, Ikano Bank, Easybank, Ferratum Money, Collector Bank, Avida, Lea Bank, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Nordea Direct, Nordax Bank, Komplett Bank og TF Bank.

Lånebeløp, renter og gebyrer

Siden Sambla ikke er en egen bank, kun en sammenligningstjeneste og formidler av lånetilbud, vil lånebeløp, renter og gebyrer variere. Hver enkelt aktør har egne lånerammer og satser for gebyrene. Rentenivået settes derimot etter en individuell vurdering av lånesøkers økonomi.

Lån uten sikkerhet

Gjennom Sambla kan du søke om forbrukslån og lån til refinansiering mellom 5 000 og 600 000 kroner. Hvor mye du faktisk kan søke om avhenger av årlig inntekt og eksisterende gjeld. Ønsker du å refinansiere kan du ikke søke om mer lån enn hva du ønsker refinansiert.

Siden rentene settes etter en individuell vurdering fra hver enkelt bank, varierer disse fra aktør til aktør, og låntaker til låntaker. Den nominelle renten varierer fra 4,9 % til 24, 9 %, og den effektive renten varierer fra 6,82 % til 48,76 %.

Aktørene som Sambla samarbeider med opererer med to faste gebyrer, etableringsgebyr og administrasjonsgebyr. Etableringsgebyret er et engangsbeløp, og betales ved etablering av lånet. Dette gebyret varierer fra 0 til 1 990 kroner. Administrasjonsgebyret betales ved hver termin, og varierer fra 0 til 100 kroner.

Omstartslån

Sambla tilbyr også muligheten til å refinansiere med sikkerhet i boligen. Dette kalles for et omstartslån, og har en låneramme på inntil 85 % av boligens markedsverdi. Rentene på denne type lån er lavere enn på forbrukslån, men høyere enn et tradisjonelt boliglån. Når du inngår en låneavtale må du betale et etableringsgebyr, som fastsettes ut i fra størrelsen på lånet. Det følger også administrative kostnader som betales hver termin.

Låneforsikring

Sambla tilbyr ikke selv en egen låneforsikring, men flere av aktørene de samarbeider med tilbyr forsikring knyttet til lånene sine. Forsikringen dekker de månedlige kostnadene knyttet til nedbetaling av lånet i tilfelle ufrivillig arbeidsledighet, permittering, alvorlig sykdom, sykemelding og dødsfall.

De nøyaktige kostnadene og vilkårene ved forsikringer varierer fra aktør til aktør. Det er derfor viktig å sjekke hva forsikringen dekker og hvilke vilkår de har når du sammenligner lånetilbud.

Fordeler

-Sammenligner over 20 ulike lånegivere
-Lave krav knyttet til alder og årlig inntekt
-Døgnåpen kundeservice for rådgivning og hjelp med lånesøknad
-Går gjennom alle lånetilbudene sammen med deg for å finne det beste
-Helt gratis og uforpliktende å benytte seg av
-Kan hjelpe selv om du har betalingsanmerkning

Ulemper

-Ingen spesielle ulemper funnet

Kriterier for innvilgelse

  • Må være minst 18 år gammel
  • Ha en årlig inntekt på minimum 100 000 kroner
  • Må ha vært folkeregistrert i Norge i minst ett år
  • Fordel om du ikke har noen betalingsanmerkninger
  • Kan ikke ha utestående inkassogjeld