Zensum


Annonse
Effektiv rente 7,23%, 150.000 o/5 år. Kostnad: 28.200. Totalt: 178.200.

Nøkkeltall:

Effektiv rente:-
Lånebeløp:20 000 - 600 000
Løpetid:1 – 15 år
Inntektskrav:200 000 kroner
Alderskrav:25 år

Kontakt:

Adresse: Arbins gate 2, 0253 Oslo, Norge.

Telefonnummer: 23 96 52 00

Nettside: https://www.zensum.no/

Åpningstider:

Mandag – Torsdag: 09:00 – 19:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lørdag – Søndag: Stengt

Selskapet ble etablert i 2013 med fokus på å hjelpe forbrukere med å finne gode lån med rettferdige vilkår. De første årene hjalp de flere tusen forbrukere med å finne nye lån med bedre vilkår, og ekspanderte til Norge i 2017 gjennom selskapet Zensum AS, som er et datterselskap av Zensum AB. Hovedkontoret til selskapet ligger i Stockholm, men de har også kontorer i Oslo.

I Norge har Zensum tillatelse til å drive som lånemegler, og tilbyr sammenligningstjenester og formidling av lånetilbud. De tilbyr i dag refinansiering med og uten sikkerhet i bolig, forbrukslån og boliglån.

Når du benytter deg av Zensum som låneagnet sender du inn en søknad om lån, som videreformidles til alle samarbeidspartnerne deres. Dette øker ikke bare muligheten for å få innvilget lånesøknaden, men skaper også konkurranse. Denne konkurransen nyter forbrukere godt av, da banker og finansielle aktører må konkurrere om kundene ved å tilby lavere renter og bedre vilkår.

Skulle du ha noen spørsmål eller behov for assistanse og rådgivning i forbindelse med en lånesøknad kan du ta kontakt med kundesenteret i hverdager mellom klokken 09:00 og 19:00, 17:00 på fredager. Ønsker du å komme i kontakt med en kundebehandler utenfor telefontiden, kan du sende inn e-post eller benytte deg av kontaktskjema på hjemmesiden.

Samarbeidspartnere

Zensum samarbeider med følgende finansielle aktører:

Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Nordea, Ikano Bank, Express Bank, Nordax Bank, Instabank, Bluestep Bank, yA Bank, TF Bank, re:member, Resurs, Avida, Komplett Bank og Lea Bank.

Lånebeløp, renter og gebyrer

Siden Zensum ikke er en bank, men en låneagent, kan de tilby ulike lånerammer, avhengig om du søker om lån med sikkerhet eller ikke. Renter og gebyrer settes derimot individuelt av hver enkelt bank, og vil variere fra aktør til aktør. Når det kommer til renter settes disse etter en individuell vurdering av din økonomi. Så her vil personlig økonomi ha stor innvirkning på resultatet.

Lån uten sikkerhet

Gjennom Zensum kan du ta opp lån uten sikkerhet på mellom 20 000 og 600 000 kroner. Skal lånet benyttes til refinansiering kan du ikke låne mer enn beløpet du ønsker refinansiert. Hvor mye du faktisk kan få innvilget avhenger av personlige inntekter, da total gjeld ikke kan overstige fem ganger årlig inntekt.

Renter på lån uten sikkerhet er høyere enn rentene på lån med sikkerhet. Zensum tilbyr lån med en nominell rente som varierer fra 5 % til 25 %, og en effektiv rente som varierer fra 6 % til 50 %.

Gebyrene fastsettes av aktører, og varierer fra 0 til 2 000 kroner for etablering, og 0 og 100 kroner for administrasjonsgebyr.

Boliglån

Gjennom Zensum kan du søke om å refinansiere boliglånet, refinansiere med sikkerhet i boligen eller omstartslån. Du kan låne mellom 100 000 og 25 millioner kroner til bolig, mot at banken får ta sikkerhet i boligen.

Renten varierer fra aktør til aktør, og fastsettes etter en helhetlig vurdering av din årlige inntekt. Den nominelle renten varierer fra aktør til aktør, og ligger omtrentlig på samme nivå som standard boliglån. I tillegg til rentene kommer et etableringsgebyr på mellom 1 og 4 % av lånebeløpet, samt faste månedlige administrasjonskostnader som er fastsatt av hver enkelt aktør.

Trygghetsforsikring

Når du søker om lån gjennom Zensum kan du også tegne en egen trygghetsforsikring. Denne forsikringen skal gi deg en ekstra sikkerhet i tilfelle du blir sykemeldt, permittert eller ufrivillig arbeidsledig. Erstatningen utbetales i inntil 12 måneder, avhengig av din situasjon.

Du velger selv hvor mye du ønsker å forsikre for, med et maksimalt beløp på 10 000 kroner i måneden. For å kunne kvalifisere til forsikringen må du være mellom 18 og 64 år, ha din folkeregistrerte adresse og arbeidsplass i Norge, og må ha vært fast ansatt hos arbeidsgiveren de siste seks månedene. Du må også ha jobbet heltid de siste 12 månedene, og jobbe mer enn 16 timer i uken.

Fordeler

-Rask og enkel søknad om lån
-Tilbyr flere muligheter for lån og refinansiering
-Gratis og helt uforpliktende å benytte seg av
-Tilbyr også låneforsikring

Ulemper

-Høye krav til alder og årlig inntekt
-Færre samarbeidspartnere sammenlignet med andre

Kriterier for innvilgelse

  • Må være minst 25 år gammel
  • Skattbar inntekt på minst 200 000 kroner i året
  • Fast inntekt fra arbeid, pensjon eller trygd
  • Hatt folkeregistrert adresse i Norge i minst ett år
  • Kan ikke ha noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger