Lånemeglere

Hva er en lånemegler?

En lånemegler er ikke en bank, men samarbeider med forskjellige anerkjente banker på markedet. Lånemeglere kalles også gjerne for låneformidlere eller låneagenter. Det er helt gratis å få hjelp av en lånemegler når du vil søke om et forbrukslån, og lånetilbudene du mottar er uforpliktende. Det er også mulig å søke om et lån til refinansiering gjennom en lånemegler – i tillegg til billån, MC-lån, båtlån og smålån.

Fordeler med å benytte en lånemegler

Det er flere fordeler med å la en lånemegler videreformidle din lånesøknad. Først og fremst sparer du mye tid på søknadsprosessen. Ved å bare fylle ut ett søknadsskjema online hos lånemegleren, vil du kunne motta flere lånetilbud på samme tid fra forskjellige banker. Da kan du velge å takke ja til den banken som tilbyr deg de aller beste betingelsene på lånet. På denne måten kan du spare penger ved å søke lån gjennom en lånemegler.

Her er tre viktige faktorer du bør se etter når du skal velge agent.

#1. Antallet tilbud de innhenter

Antallet tilbud på forbrukslån en finansagent henter inn er den mest avgjørende faktoren. Å bruke en agent som for eksempel samarbeider med to-tre banker er meningsløst. I slike tilfeller kan du like gjerne sende inn søknadene til de to-tre bankene selv.

Gode agentselskap innhenter tilbud fra minst 10 banker. 

#2. Hvilke banker agenten representerer

Vår vurdering er at bankene agenten representerer bør til sammen gi et bredt spekter av aktuelle lånetilbud. Lånestørrelsene hos de fleste bankene bør være fra omtrent 20 000 til 500 000. Det bør være banker med tilbud om avdragsfrie måneder, muligheter for medlåntaker, og tilbud om låneforsikring.

I tillegg bør det være banker med i samarbeidet som tilbyr såkalte brukskreditter. Dette er fleksible lån der du kun betaler renter for den delen av lånerammen du faktisk bruker eller disponerer.

Les også: Hegnar.no: Tar grep om forbrukslån.

#3. Hvilken service yter agenten

Det tredje viktige punktet er om finansagenten har et veldrevet kundesenter. Noen agentselskap er strengt tatt kun internettselskap som videresender søknader, og således kun et mellomledd. En god finansagent har egne erfarne kundebehandlere. I tillegg til å innhente tilbud raskt og effektivt, bør de kunne svare på spørsmål som søkeren eventuelt lurer på.

De beste agent selskapene har kundesentre som kan nås enkelt, og med nok ansatte til at du ikke kaster bort tid på å bruke tjenestene deres.

Kort om selskapenes inntekter

Mange lurer på hvordan finansagenter tjener på tjenestene sine. I henhold til norsk lovgivning har de ikke anledning til å kreve betaling fra deg for den hjelpen du får. Dette gjelder alt, fra innhenting av tilbud på forbrukslån, til eventuell rådgivning underveis. Agentene får i stedet betalt fra hver enkelt bank de samarbeider med.

Provisjon fra bankene betyr ikke at de pusher spesifikke banker mer enn andre, alt ettersom hvem som betaler de best. Det ville du som søker oppdaget umiddelbart. Du mottar nemlig alle lånetilbud, og ser enkelt selv hvilket tilbud som er best.

Hva du bør kunne forvente

Når det kommer til bruk av finansagenter er det noen nøkkeltall du bør kunne forvente som kunde. Merk deg at det ikke er noe godt poeng å bruke samtlige på samme tid. Det er et visst overlapp mellom bankene de samarbeider med, og det kan bli surr og rot om samme bank mottar flere søknader fra samme person.

Den beste løsningen er å velge en finansagent, og så eventuelt søke direkte til aktuelle banker som agenten ikke representerer.

Kort forklart så bør du kunne forvente følgende når du bruker en lånemegler:

 1. At de samarbeider med minst 15 forskjellige långivere.
 2. Du kan motta tilbud om både refinansieringslån og lån uten sikkerhet
 3. De gir deg personlig oppfølging av søknaden, men rask tilbakemelding.
 4. Lånemegleren samarbeider direkte med bankene, uten å opptre som et tredjepartselskap. 
 5. Bruk kun lånemeglere som har konsesjon fra Finanstilsynet. Megleren bør opplyse om dette på sin egen forside.

Anbefalte lånemeglere:

Lendo

Lendo har lang erfaring som lånemegler i Norge, og mottar tusenvis av lånesøknader hver måned. Lendo eies av Finn.no, som dessuten er en del av Schibsted-konsernet.

Lendo samarbeider med 15 banker, og noen av disse er yA Bank, Gjensidige Bank, Ikano Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank og Nordax.

Lendo tilbyr videreformidling av forbrukslån og lån til refinansiering, og maksimum lånesum er kr. 500.000,-. Man kan selv velge ønsket nedbetalingstid på lånet i søknadsskjemaet, og maks nedbetalingstid er 15 år.

Renter og vilkår på lånet avhenger av hvilke banker man mottar lånetilbud fra.

For å kunne benytte seg av Lendo sin lånemegler-tjeneste må lånesøker ha oppfylt følgende minimumskrav:

 • Lånesøker må være norsk statsborger eller bodd i Norge i 3 år
 • Lånesøker må være i aldersgruppen 20 – 70 år
 • Lånesøker må ha en årlig inntekt på kr. 120.000,- eller høyere
 • Lånesøker må ikke ha betalingsanmerkninger.

Axo Finans

Axo Finans samarbeider med 12 ulike banker og finansieringsselskaper, og lånemegleren videreformidler søknader om lån uten sikkerhet helt opp til 500.000,-. Minste lånesum er kr. 10.000,-. Man kan velge ønsket løpetid på lånet i søknadsskjema, og maks nedbetalingstid er 15 år.

Eksempler på samarbeidspartnere til Axo Finans er yA Bank, Collector, Easybank, DNB, Bluestep, Nordax og Resurs Bank.

Axo Finans tilbyr også forbrukslån i Sverige, i samarbeid med en rekke svenske banker.

Minstekrav for å kunne søke om forbrukslån gjennom Axo Finans:

 • Lånesøker må ha fylt 18 år
 • Lånesøker må ha bodd minst 3 år i Norge
 • Lånesøker må tjene minimum kr. 200.000,- i året
 • Lånesøker må ikke ha betalingsanmerkninger

Zensum

Zensum videreformidler lånesøknader til 17 forskjellige banker – deriblant DNB, Ekspress Bank, Collector, Santander Consumer Bank, Monobank, Svea Finans, Instabank og Nordax.

Hos Zensum kan man søke om forbrukslån fra kr. 25.000,- og opp til 500.000,-. Nedbetalingstiden er mellom 1 og 15 år. Den effektive renten fastsettes individuelt etter at de ulike bankene har foretatt en kredittvurdering av lånesøker.

Minstekrav for å søke lån gjennom Zensum:

 • Lånesøker må ha fylt 23 år
 • Lånesøker må ha en brutto årsinntekt på kr. 230.000,- eller mer
 • Lånesøker må ikke ha betalingsanmerkninger

Centum Finans

Centum Finans har vært på markedet som lånemegler siden 1999, og eies av Bauer Media Group. Gjennom Centum Finans kan man låne fra kr. 5.000,- og oppover. Maksimum lånebeløp er kr. 500.000,-. Nedbetalingstiden på forbrukslån er fra 1 til 15 år.

Centum Finans samarbeider med 16 forskjellige banker for å kunne gi lånesøkere et godt grunnlag for sammenligning av lånetilbud. Noen av bankene er Ikano Bank, Avida Finans, Re:member, AS Financiering, BB Bank og Collector.

For å kunne benytte seg av lånemegler-tjenesten, kreves det at lånesøker har oppfylt følgende minimumskrav:

 • Lånesøker må ha fylt 18 år
 • Lånesøker må ha en årsinntekt på kr. 120.000,- eller mer
 • Lånesøker må ikke ha betalingsanmerkninger