Lån med sikkerhet i bolig

En refinansiering i egen bolig, vil kunne tilsi lavere månedlige utgifter. I stedet for å måtte forholde deg til flere regninger månedlig, kan du heller kun betale én regning. Ved å refinansiere med sikkerhet i egen bolig vil du oppnå lavere rentesats på lånet. Du kan da betale mindre i renter enn det du vanligvis gjør, om du har dyre og usikrede smålån. Du vil derimot betale mer inn på lånets hovedstol.

Lån med sikkerhet i bolig gir romsligere økonomi

Det er ikke alle banker som kan tilby deg et lån uten sikkerhet. Heller ikke med sikkerhet i egen bolig. Hos Bluestep vil du raskt få tilgang til en uforpliktende veiledning, om du lurer på hvilke lånemuligheter som kan tilbys. Her kan du refinansiere dine dyre smålån eller kredittkort med sikkerhet.

I tillegg kan du søke om mellomfinansiering, om du trenger raske penger til egenkapital eller lignende. Det viktigste er selvfølgelig at du klarer å betjene dine månedlige utgifter.

Ved opptak av lån med sikkerhet i bolig, får du bedre lånebetingelser enn om du tar opp smålån uten sikkerhet. Dette kommer blant annet av at banken på denne måten kan sikre seg pengene tilbake, med pant i boligen. Dette om du skulle vise deg å ikke være betalingsdyktig. Banken på sin side, vil derfor ha lettere tilgang til pengene sine, om du ikke betaler avdragene.

  • Få bedre lånebetingelser med pant i bolig
  • Søk om mellomfinansiering

Få en enklere økonomisk hverdag

Det er ikke alltid like lett å måtte forholde seg til ubetalte regninger. Dette problemet kan du enkelt løse om du tar kontakt med kreditorer for å be om betalingsutsettelse. Det viktigste er å unngå at dine ubetalte regninger blir sendt videre til et inkassobyrå. Da vil det påløpe inkassosalærer, samt andre gebyrer som må betales. Dette før lånet eller kredittkortet kan tilbakeføres til banken din.

Du kan enkelt ta kontakt med Okida for en uforpliktende samtale. Disse kan hjelpe deg dersom du ikke klarer å betale dine månedlige regninger. Du kan da få økonomisk rådgivning, i forbindelse med oppsamling av dine smålån og kredittkort. Du kan også være heldig å få tilgang til refinansiering.

Selv om du har opparbeidet deg betalingsanmerkninger. Ved å refinansiere det du skylder hos inkassobyråene, vil du raskt få en romsligere økonomisk hverdag.

Gå gjennom dine månedlige utgifter

Hverdagen kan fort bli lettere. Ta kontroll over egen økonomi, før regningene sendes videre til inkassobyrå. Du slipper da å stadig bekymre deg over din økonomiske situasjon, som du ikke klarer å løse selv. Ved å ta kontakt med kreditorer eller banken, kan du få hjelp til å løse din vanskelige situasjon. Det anbefales at du går gjennom dine månedlige utgifter. Undersøk om det ikke er noen utgifter du kan kvitte deg med.

Skreddersydde løsninger for deg

Ta gjerne kontakt med en veileder i banken. Slik ser du om du ikke kan få tilbud om en løsning som passer nettopp for deg. Enkelte banker tilbyr å innfri smålån og kredittkort, uten at du behøver å gjøre dette selv. Det eneste du må gjøre er å oppgi resterende lånebeløp og kontonummer. Slik behøver du ikke bekymre deg over at du ikke vil klare å innfri gjeld, som avtalt på forhånd.

Spar månedlige utgifter

Dersom du har problemer med å betale dine månedlige utgifter, vil du komme langt med en personlig veileder. Okida er et av firmaene som tilbyr en personlig veileder. Denne kan bistå deg med å finne fram til den beste løsningen, når det gjelder lån og refinansiering.

Det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt. Slik kan du få hjelp med hele låneprosessen. Her får du også hjelp til å fylle ut lånesøknaden din.

Det kan også være smart å se gjennom dine månedlige utgifter. Se om det er noen utgifter du kan ta bort. Ved å danne deg en oversikt over hvilke utgifter du har, kan du lettere endre til rimeligere strømavtaler og mobilabonnement. Du kan få hjelp til å sammenligne priser hos de ulike selskapene.

Mange tilbyr de tjenestene du benytter deg av i det daglige. Her kan det være mye å spare på årlig basis.

  • Reduser månedlige utgifter
  • Sett opp et månedlig budsjett

Lag et månedlig budsjett du kan leve med

Det er ikke alltid lett om utgiftene er større enn inntektene hver måned. Da er det viktig å ta noen grep når det gjelder privatøkonomien. Ved å notere hvilke månedlige utgifter du har hver måned, vil du raskt få en oversikt over totale utgifter. Dette beløpet skal i utgangspunktet være mindre enn din månedlige inntekt.

Dersom inntekter og utgifter ikke står i forhold til hverandre, bør du se på andre løsninger. Noe som gjør at din privatøkonomi skal fungere. Du kan videre finne fram til eventuelle avtaler når det gjelder kredittkort og andre smålån. Du kan deretter se om det er mulig å få bedre lånebetingelser. Dersom du klarer å få ned de månedlige utgiftene, vil du få en lettere økonomisk hverdag.

Lån med sikkerhet i bolig kan forenkle hverdagen

En god oversikt over utgifter og inntekter, kan bidra til at du ikke bekymrer deg for dine månedlige utgifter. Du kan til og med få muligheten til å sette av noen kroner til sparing hver måned. Dersom du klarer å rydde i privatøkonomien din, vil du få bedre kontroll over denne.

For å få dette til, kan det være lurt å avtale en veiledningstime i banken din. Din personlige veileder kan raskt finne løsninger som vil forbedre din økonomiske situasjon.

Dersom du har boliglån, er det viktig å undersøke hvilke lånebetingelser du har på dette. Om du har nedbetalt en del av boliglånet, vil du kunne få tilbud om å refinansiere med sikkerhet i boligen. Dette tilsier at du vil kunne låne penger med sikkerhet i boligen.

Slik kan du videre nedbetale smålån og kredittkort. Fordelen med dette er at du får et lån med lavere rentebetingelser enn tidligere.

  • Refinansier med sikkerhet i boligen
  • Oppnå bedre lånebetingelser

Lån penger til det du vil

Store lån krever gjerne at du stiller sikkerhet i en bolig, eller i et eventuelt kjøpsobjekt. Dersom du er i tvil om hva du kan låne penger til, kan du kontakte banken. Hør om hvilke muligheter du har. Derimot stilles det ikke alltid krav om sikkerhet, når du skal få innvilget et kredittkort eller et forbrukslån. Du må derfor være trygg på at du har muligheten til å betale dine lån, før du takker ja til lånetilbudet.

I noen tilfeller kan du oppnå bedre lånebetingelser, om du kan stille med sikkerhet. En sikkerhet i bolig er derfor det beste alternativet, om du ønsker å refinansiere et tidligere innvilget lån. Det er ikke alltid like enkelt. Spesielt om du er en av dem som lever i en usikkerhet, når det gjelder personlig økonomi. Ved å forholde deg til få månedlige regninger, vil du få tilbake følelsen av kontroll over hverdagens økonomiske utgifter.

Viktig med et godt forhold til banken

Et godt forhold til banken din er en forutsetning dersom du vil endre din økonomiske situasjon. Dette gjør du enkelt ved å betale dine regninger i tide. Slik vil du også unngå betalingsanmerkninger. Mange banker tilbyr tilretteleggelse for bruk av budsjett i nettbanken. Du kan derfor raskt få en oversikt over hvilket forbruk du har hver måned. En personlig veileder kan gi deg gode råd i forbindelse med budsjett og forbruk.

Søk om boliglån i banken

Ved jakt på egen bolig, kan det være lurt å få en avtale i banken din med en gang. Du vil da få tilgang til verdifull rådgivning som kan hjelpe deg på veien mot et boliglån. Hvis du behøver å spare til egenkapital, kan veilederen hjelpe deg med å sette opp en spareavtale. Med et boliglån, vil du stå friere om du ved en senere anledning har behov for en refinansiering.

Usikret lån har høyere renter

Det er ikke alltid like enkelt om du har behov for raske penger, uten oppsparte midler.

Mange velger da å ta opp et forbrukslån, eller en form for smålån. Dersom du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, vil du oppdage at renten i stor grad er høyere. Spesielt enn ved eksempelvis et boliglån. Du bør derfor sammenligne ulike lånetilbydere, for å få best mulig lånebetingelser. Det er også viktig at du kan betjene lånet.

Ved å søke om et lån med sikkerhet, vil du få et lån med bedre lånebetingelser. Dette er hovedsakelig på grunn av at banken har sikkerhet i boligen din. Normalt kan egenkapitalen på et boliglån ligge på rundt 15 %.

Dersom du nedbetaler mer over tid, kan du enkelt refinansiere. Slik kan du benytte boligen din som sikkerhet. Du bør derimot alltid ha nedbetalt minimum 15 % av boligens verdi, for å ha muligheten til å låne på nytt.

Søk om lån med sikkerhet i bolig

Det rimeligste lånet er som regel et boliglån. Det anbefales derfor at du sparer nok til at du har egenkapitalen. Denne kreves for å få innvilget et boliglån. Du står da friere om du ved en senere anledning ønsker å refinansiere andre smålån. Dersom dine lån totalt utgjør rundt 85 % av boligens verdi, kan du refinansiere. Du vil da kunne samle alle dine smålån og kredittkort inn i boliglånet.

Du kan også refinansiere boliglånet for å få råd til å pusse opp boligen din. Boliglånet vil da bli høyere, men vil fremdeles være et lån med gode lånebetingelser. Renten vil være mye lavere enn om du tar opp andre lån, som forbrukslån eller kredittkort. I tillegg får du også stort utbytte av lånet, ettersom du kan benytte lånebeløpet til det du selv ønsker. Det anbefales derfor at du tar kontakt med banken, om du ønsker et lån med sikkerhet i boligen.