Lån 600 000 kr

Per nå er 600 000 kroner det høyeste lånebeløpet for lån uten sikkerhet. Det finnes kun et par tilbydere av dette beløpet. Her kan du lese mer om lånetilbudet og hvordan du kan finne det beste for deg og din økonomi.

Hva er ditt lånebehov?

Det finnes mange grunner til at man ønsker å låne penger. Noen planlegger å kjøpe bil eller bolig, andre har akutt behov for å dekke uforutsette utgifter. Fordelen med lån uten sikkerhet er at du ikke trenger å oppgi en grunn for lånet. Det er du som låntaker som bestemmer hva lånet skal brukes til, og det er nærmest ingen betingelser knyttet til bruksområde for lån uten sikkerhet.

Om du har behov for å låne penger, uavhengig av årsak, er det viktig å finne ut av behovet ditt. Å ta opp forbrukslån på 600 000 kroner er dyrt, og krever at du har en plan for pengene. Skal du pusse opp en hel enebolig har du kanskje et større lånebehov enn om du skal fikse bilen som står på verksted.

Regn ut på forhånd hvor mye du trenger å låne, slik at du ikke låner over evne og blir sittende igjen med dyre lån og ingenting å vise til.

Lån 600 000 kr med sikkerhet

Selv om det er mulig å låne 600 000 kroner uten sikkerhet, er dette et dyrt alternativ. Hvis du eier bolig, er det mulig å ta opp lån med sikkerhet i boligen. Også dette lånet kan brukes etter eget behov, men har lavere rente enn forbrukslån.

Skal du låne med sikkerhet i bolig må du være obs på belåningsgraden. Denne kan ikke overstige 85 %. Det betyr at hvis du har en belåningsgrad på 70 % kan du maksimalt låne 15 % av boligens verdi.

Ønsker du å låne penger med sikkerhet er det lurt å få en ny verdivurdering. Har boligen steget i verdi får du lavere belåningsgrad, og kan låne ekstra mot boligen.

Vilkår for å låne 600 000 kroner

For å få innvilget et lån på 600 000 kroner må du ha en god og stabil inntekt som gir god betalingsevne. Bankene vil også være forsiktige med å låne ut slike summer til unge mennesker i etableringsfasen.

Med et rentenivå på 12,01 % effektiv rente og fem års nedbetalingstid vil et usikret lån på 600 000 kroner koste 13 151 kroner per måned. For å kunne betjene dette lånet må du ha mer enn 300 000 kroner i årlig inntekt etter skatt. Dette er fordi bankene også skal regne med penger til livsopphold og husleie når de avgjør om du har betalingsevne eller ikke.

I tillegg til høyere krav til alder og inntekt kommer standardiserte vilkår knyttet til hvem som kan få lån.

Tips: Se også lån 100 000.

Sende søknad om lån 600 000 kr

Når du skal søke om lån er det viktig å sende søknad til flere banker. Dette øker sjansene dine for å få innvilget lånet, samtidig som du kan oppnå bedre vilkår.

Den enkleste måten å sende søknad til flere banker på er ved å bruke en lånemegler. Når du benytter en lånemegler blir søknaden om lån automatisk sendt til alle bankene megleren samarbeider med. Du sparer med andre ord mye tid, da du ikke må sende en individuell søknad til alle tilbydere av lån 600 000 kr.

Det tar mellom 24 og 48 timer fra søknaden er sendt til alle bankene har kommet med svar. I de fleste tilfeller tar det under tolv timer, avhengig av når på dagen du søker. Og om du søker i en helg eller på en hverdag.

Sammenlign lånetilbud

Når du har fått svar fra bankene må du sjekke alle lånetilbudene nøye. Se på hva de ulike bankene kan tilby, om de tilbyr samme lånebeløp eller ikke, og om det er forskjell i nedbetalingstid. Sørg for at det tilbudet du takker ja til, faktisk stemmer overens med det du søkte om.

I tillegg er det viktig å sammenligne rentene. Ikke lås deg på effektiv rente, men sjekk også nominell rente. Hvis lånetilbudene har ulik nedbetalingstid, vil du se at noen har høyere rente enn andre. Det er fordi de effektive rentene blir høyere når du har kort nedbetalingstid. Derfor er det også viktig å se på de totale kostnadene. Det lånet som har den laveste totale kostnaden er det rimeligste lånetilbudet.

Nedbetaling av lån

Velger du lån med sikkerhet, følger nedbetalingstiden en standard for boliglån. Du kan dermed bruke opptil 30 år på å betale lånet tilbake. Dette gir lave månedlige kostnader, men rentekostnadene kan bli høyere totalt sett.

Har du valgt lån uten sikkerhet har du maksimalt fem år på å nedbetale lånet. Det finnes et unntak, og det er om lånet har gått til refinansiering av gjeld. I så tilfelle kan du bruke inntil 15 år, men kun om de totale kostnadene ikke blir høyere enn med dagens nedbetalingsplan.

Oppsummering

  1. Du kan låne 600 000 kroner med og uten sikkerhet.
  2. Lånet kan brukes etter eget ønske.
  3. Husk å regne ut lånebehov før du søker om lån.
  4. Søk lån fra flere tilbydere og bruk tid på å sammenligne.
  5. Det beste lånetilbudet har de laveste totale kostnadene.