Lån til tilhenger

Er du en flittig bruker av tilhenger, kan det være lønnsomt å kjøpe en selv fremfor å leie. Hvis du ikke har oppsparte midler kan du ta opp lån. Her finner du mer informasjon om lån til tilhenger, hva som er viktig å tenke over og noen tips til hvordan investeringen i tilhenger kan bli lønnsom for deg.

Lån til tilhenger uten sikkerhet

Med forbrukslån kan du låne inntil 600 000 kroner til ønsket formål uten å måtte stille med sikkerhet. Du kan med andre ord kjøpe en tilhenger uten at banken tar pant i tilhengeren. Det er heller ikke krav om egenkapital, og du velger selv betalingstid på inntil fem år.

Forbrukslån er et praktisk lån som er mer tilgjengelig for folk flest, men det er også et dyrt lån. Siden bankene ikke ber om sikkerhet for lånet krever de høyere renter.

Jo lavere lånebeløpet er, desto høyere er rentene. Når du skal søke om forbrukslån er det derfor viktig å innhente flere tilbud slik at du kan oppnå bedre renter og vilkår.

Søknad om lån til tilhenger

Å søke om lån til tilhenger er svært enkelt, og du kan sende søknader på flere måter. Har du en foretrukket bank kan du søke om forbrukslån direkte hos banken. Søknaden er digital, og du får svar i løpet av kort tid etter at søknaden er sendt.

Fordelen med å kun sende én søknad er at det tar kortere tid å få svar, ulempen er derimot at du har større sjanse for å få avslag eller et dårlig lånetilbud. Siden det finnes såpass mange tilbydere av forbrukslån er det fordelaktig å sende flere søknader. Ved å søke om lån hos flere øker du sjansene dine for å få innvilget lånet, samt at du da har mulighet til å sammenligne flere lånetilbud.

Vi anbefaler å søke om lån til tilhenger gjennom en lånemegler. En lånemegler innhenter lånetilbud på dine vegne, og gjør det enkelt for deg å sammenligne de ulike tilbudene.

Søknaden om forbrukslån er den samme uavhengig av om du søker i bank eller hos lånemegler, den eneste forskjellen er hvor mange banker som behandler den samme søknaden.

Finn det beste lånetilbudet

Alle banker som behandler lånesøknader vurderer søknaden og låntaker opp mot egne interne og lovbestemte kriterier. Noen kriterier varierer, slik som alder og minsteinntekt. Andre kriterier er derimot universelle, som at du ikke får lånetilbud dersom du har betalingsanmerkning.

Siden de ulike bankene vurder søknader noe ulikt, vil de også kunne komme med ulike lånetilbud. For å få gode vilkår og betingelser må du sammenligne de ulike lånetilbudene. Å sammenligne et lånetilbud er ikke spesielt vanskelig, det viktigste du må gjøre er å sjekke at lånet har lave renter og lave totale kostnader.

De effektive rentene blir lavere ved lang nedbetalingstid, men de totale kostnadene blir høyere. Dette er fordi du betaler renter og gebyrer over en lengre periode når du har lang nedbetalingstid. Det beste lånetilbudet er det som har lave effektive renter og samtidig lave totale kostnader.

Tips: Se her for beste forbrukslån uten sikkerhet.

Fordeler med forbrukslån til tilhenger

  1. Fleksibelt lån som kan brukes til flere formål
  2. Det tas ikke pant i tilhengeren
  3. Pengene kan utbetales raskere til konto
  4. Du trenger ikke å stille med egenkapital

Andre finansieringsmuligheter

#1. Lån med sikkerhet

Får du ikke innvilget forbrukslån kan du søke om lån med sikkerhet. For å kunne låne med sikkerhet må du eie bolig selv, eller stille med kausjonist. Fordelen med lån med sikkerhet er at du får lavere renter, men nedbetalingstiden vil gjerne være lenger.

Skal du ta opp lån til tilhenger og får avslag på grunn av inntekt eller betalingsevne, kan du vurdere lån med medlåntaker. Dette kan være lønnsomt økonomisk hvis lånebeløpet er lavt.

#2. Leasing

Et alternativ til lån er å lease tilhengeren over en bestemt periode. Å lease fungerer i praksis som å leie, og du vil ikke stå oppført som eier eller ha noen gjeld tilknyttet ditt navn. Har du mye gjeld fra før kan dette være et godt alternativ.

Det viktigste å huske på med leasingavtaler er at du er bundet gjennom hele perioden. Ønsker du å si opp avtalen tidligere må du betale et bruddgebyr. Leasing har også sine fordeler, som at du kan bytte ut tilhengeren etter behov.

Hvordan tjene penger på tilhengeren

Å eie en tilhenger betyr ekstra utgifter, spesielt om du har lån på tilhengeren. Det fine med å eie, er at du kan kompensere for noe av utgiftene ved å leie den ut. Tilhenger er noe de aller fleste har behov for innimellom, og å leie privat kan være rimeligere enn å leie fra for eksempel en bensinstasjon.

Velger du å leie ut tilhengeren er det viktig å ha en god forsikring, slik at du ikke taper penger om noen skulle være uheldig. Pass også på å sette en konkurransedyktig pris, slik at du får flere forespørsler.

Tips: Se også tips før du kjøper en tilhenger.

Oppsummering

  1. Kjøper du en tilhenger kan du kutte kostnader og ventetid knyttet til leie.
  2. Du kan selv tjene penger på å leie ut tilhengeren.
  3. Det finnes flere lånemuligheter, både med og uten sikkerhet.
  4. Får du ikke lån kan du inngå en leasingavtale.
  5. Husk å innhente flere ulike tilbud, slik at du kan finne det beste tilbudet.